Stránka se načítá...

Napište, co hledáte

Bratislavská garsoniéra – Kivvi architects

Share

01Rekonstrukce  jednopokojového bytu v původním stavu byla přizpůsobena požadavku klienta, který bude byt pronajímat mladému páru. Design hlavního obytného prostoru je proto funkčně maximalizován s mnoha úložnými prostory. Architektky ho proto rozčlenili na tři výškové úrovně. V nejnižší části je umístěna obývací a pracovní část. Druhou výškovou úroveň tvoří odpočinková zóna s knihovnou a úložným prostorem umístěným v podlaze. Schody jsou využity jako šuplíky.

Postel se nachází na nejvyšším stupni a je vizuálně chráněna lehkou záclonou. Prostor pod postelí je využitý jako vestavěná skříň. Kuchyň neumožňovala velké změny v dispozici. Nakolik je prostor dlouhý a úzký, optimalizovali jsme ho sníženým podhledem a skříňkami až po strop. V malé koupelně s toaletou byla odstraněna vana a nahrazena pohodlným sprchovým koutem. 









TEXT: (překlad redakce)
FOTO: Dano Veselský
ZDROJ: Kivvi architects

Čtěte dále