Stránka se načítá...

Napište, co hledáte

Byt

Penthouse v londýnském Notting Hillu

Share

01V Británii založené architektonické Studio RHE, bylo osloveno klientem se specifickým požadavkem rekonstrukce půdní rezidence. Tento projekt byl ambiciózní právě tím, že se týkal transformace klasické střechy do skleněné formy. Úkol o to složitější, díky poloze stavby, která se nachází v prominentní londýnské čtvrti Notthing Hill, kde veškeré úpravy musí být prováděny s velkým citem a ohledem na okolní zástavbu.

 

Pokud si přejete celoskleněný byt v jedné z nejexkluzivnějších čtvrtí anglického hlavního města, je dobré vsadit na jednu kartu a oslovit právě Studio RHE. Laserem přesně vyřezané skleněné tabule ukotvené v rámu z nerezové oceli, vybavené zakřivenými žaluziemi tvoří obvodovou stěnu celé rezidence. Takto navržený obvodový plášť je ohleduplný s místní architekturou a kopíruje tak kontury střech okolních bloků.

Samotná okna jsou hydraulicky ovládaná, čímž dovolují majiteli bytu větrání místnosti. Okna osazená v obvodovém rámu nedávali mnoho možností kam ukrýt mechanismus (ten musí hýbat s 500 kilogramovou okenní tabulí), a proto jej architekti vložili do stropního podhledu pod odnímatelné panely.

Protože se londýnský penthouse rozprostírá nad dvěma bloky budov, bylo nutné oba objekty spojit skleněným mostem. Vstup do penthousu je zajištěn pomocí skleněného výtahu, který po zadání identifikačních údajů zaveze majitele rovnou do bytové jednotky. Penthouse je moderně vybaven a osvětlen LED systémem řízeným na dálku pomocí počítače. Kromě toho lze přes tuto aplikaci ovládat krby a podlahové vytápění.



















TEXT: Kamil D.
FOTO: Studio RHE
ZDROJ: Studio RHE