Stránka se načítá...

Napište, co hledáte

Návrh interiéru podkrovního bytu v Soběšicích

Share

sobesice 03Záměrem majitelů rodinného domu byla kompletní přestavba podkrovního prostoru na byt obývaný rodinou s dvěma dětmi. Tohoto úkolu se ve spolupráci s Českou televizí zhostila Ing. BcA. Barbora Nováková Barathová, která z vizuálně nesourodého prostoru vytvořila útulný byt.

Největším „oříškem“ realizace bylo bezesporu celkové prosvětlení a optické zvětšení místností a odstranění hendikepu spojeného se šikmými plochami podkroví.

Zadání majitelů znělo jasně. Vybudování obytného prostoru bez větších zásahů do dispozice prostoru, vybudování kuchyňského koutu a obývacího pokoje, skrýše pro jejich dvě děti a pracovnu. Celkové náklady do rekonstrukce neměli přesáhnout 350.000 Kč.

Architektka navrhla byt ve skandinávském stylu, pro který jsou typické světlé tóny barev spolu s využitím přírodních materiálů a prvků farmářského bydlení. Pracovní deska kuchyňského koutu plynule přechází v jídelní stůl a nenásilně tak propojuje kuchyňský prostor s obytnou místností. Hlavní dominantou otevřeného prostoru se stalo komínové těleso, na které architektka navrhla grafiku v podobě galerie a umístila na něj závěsný stůl, který plní funkci pracovny otce rodiny. Ostatně podívejte se sami na záznam celé rekonstrukce. 

(Zdroj: nová.bára.cz)  

[widgetkit id=455]

Čtěte dále