Stránka se načítá...

Napište, co hledáte

Loftové bydlení s výhledem na New York

Share

sullivan9Hlavním úkolem v této rekonstrukci mezonetového loftu pro mladý pár, bylo maximalizovat dopad světla a výhled z loftu. Stávající byt měl terasy po obou stranách, ale vnitřní příčky omezovaly dopad této vnější expozice na vnitřních prostor. Návrh se snaží zachytit a modulovat světlo v otevřeném prostoru napříč celým loftem. Velká okna umožňují výhled na panorama SOHO v New Yorku.

Pečlivě vybrané materiály poskytují bohatou škálu smyslových vlastností a maximalizují dopad světla, které přenesou do prostoru. Pokud jde o zdroje světla, je každý kus považován za vysílač nebo receptor.

Hliník, matné sklo, průsvitná pryskyřice a čiré závěsy – vše odráží světlo nebo ho formuje. Kámen, dřevo, hutné závěsy a dlažba – tyto materiály přijdou k životu na stejném osvětlení.

Celý interiér je velmi čistý a moderní. Materiály sahající od téměř rustikální povrchové úpravy na dřevěné podlaze, po velmi jemnou úpravu na kuchyňských skříňkách a hedvábně hladkém povrchu na tmavých panelech na chodbách v obou podlažích.

Spodní patro má orientaci na východní stranu: obývací pokoj / jídelna / kuchyně a společenská místnost, která může být přeměněna na apartmán pro hosty. Jádro mezi těmito prostory obsahuje dvě koupelny, prádelnu a schodiště do druhého patra.

Druhé patro má orientaci na východ a západ, zde se nachází hlavní ložnice majitelů bytu. Nové okno ve stěně v horní části schodiště zaplavuje světlem střední prostor spodního patra. Schodiště samotné je z lehké hliníkové samonosné konstrukce. Stěna schodiště je panel z pryskyřice, který zachycuje světlo a rozptyluje tak, že vnitřní stěna budí dojem zdroje slunečního světla.

Pro další zdůraznění pocitu otevřenosti stěn koupelny jsou transparentní panely z pryskyřice použity z obou stran, aby se průchod světla pohyboval od východu na západ a zajistil přirozené osvětlení po celý den.

[widgetkit id=54]

(Zdroj: SladeArch)

Předchozí článek
Další článek

Čtěte dále