Stránka se načítá...

Napište, co hledáte

Villa Plus – Waldemarson Berglund Arkitekter

Share

Villa-Plus-02Vila je postavena na pobřeží s nádherným výhledem na Baltské moře, na hranici skal ustupujících do studených vod. Obloha a moře se zde poddávají dramatickým změnám, sluneční světlo se odráží v neklidné hladině a silným vítr brázdí Baltské moře. Stavba je v působivém kontrastu s přírodou. Dům svým tvarem a volbou materiálu formuje jasnou strukturu nedotčené přírody. Nízká úroveň podlaží domu nedaleko břehu, vyžadovala konstrukci se speciálním založením. Stavba je postavena na sloupech odolávajících i vyššímu náporu moře.

Klient měl touhu zachytit krásu okolí i sílu moře a vytvořit místo s pro rodinný život, stejně jako místo určené k odpočinku, rozjímání a klidu. I když se jedná o letní dům, nabízí stejný komfort jako trvalé bydlení, s odkazem na vymoženosti města zasazené v klidném prostředí. Volba materiálu je šetrná k životnímu prostředí. Všechny nosné stěny jsou pokryty neupravenými panely z borového dřeva po obou stranách. Vstupní budova se nachází v ose, která navazuje na stezku, která vede k molu v moři. V přízemí, podél dlouhé strany, se nachází prostorný obývací pokoj s krbem, kuchyň, koupelna a tři ložnice. Horní patro je přístupné přes úzké schodiště, které vede do pracovny s výhledem na oceán.

TEXT: překlad Own Home
FOTO: Åke E:son Lindman 
ZDROJ: Waldemarson Berglund Arkitekter