Stránka se načítá...

Napište, co hledáte

V Praze otevřel první český WEBER STORE – obchod a zároveň unikátní škola vaření

V Praze otevřel první český WEBER STORE – obchod a zároveň unikátní škola vaření

Share

Dobrá zpráva pro všechny milovníky grilování! V Praze je otevřený první český WEBER STORE, který není jen prodejnou veškerého originálního vybavení a příslušenství značky Weber, ale také prostorem, kde si lze grily osahat a doslova zažít na vlastní kůži v rámci kurzů grilování, vedených certifikovaným WEBER Grill Masterem Davidem Izákem.

V rámci BBQ kurzů, které ve WEBER STORE pořádají, si účastníci mají možnost připravit několikachodové menu z těch nejlepších surovin, vyzkoušet si různé techniky grilování, a seznámit se s různými typy grilů i příslušenství. „Kurzy Gril Akademie Weber, pořádané zde v Čechách, patří do největší sítě škol vaření na světě. Stejně jako u nás, se lidé učí zacházet s grilem na více jak sto místech světa. Mým cílem je přesvědčit Čechy, že grilování není jen o klobásách a krkovicích, ale že na grilu lze připravit jakékoliv kvalitní jídlo – od předkrmu až po dezert,“ říká David Izák, který je šéfkuchařem Weber Grill Academy už mnoho let.

Kurzy grilování bezpochyby osloví různě zkušené milovníky grilování. Od začátečníků, kteří teprve vybírají, jaký gril si pořídí, až po zkušené grilmastery, kteří touží ještě více pozvednout své gastronomické umění. Zároveň mohou být kurzy příjemnou společenskou akcí pro jakoukoliv skupinu – u grilu si lze užít teambuilding, narozeninovou oslavu i rozlučku se svobodou.

BBQ kurzy ve Weber-Store mají různá zaměření – úplný základ je BASIC kurz, kde se během 3-4 hodin lze dozvědět, jak používat různé druhy grilů a příslušenství, či jaké metody grilování existují a kdy kterou využít. Účastníci si společně připraví a pochutnají na šestichodovém menu, kde nebude chybět: sendvič s uzeným lososem, camembertem a fíky, pečená krkovice se směsí bylinek a česneku, zeleninu a těstoviny připravené v grilovací pánvi wok, malé brambory v solné krustě, kuře na pivu a na závěr meruňkový nákyp s mandlemi. Kromě vědomostí si odnesete kvalitní grilovací zástěru značky Weber, praktickou příručku se všemi připravovanými recepty a certifikát o absolvování kurzu.

Pro milovníky ryb, kteří si ale s nimi na gril netroufají, je jako dělaný kurz FISH SPECIAL. Zdravá varianta ke steakům a klobásám nadchne každého. Ryby a grily k sobě totiž skvěle jdou a s vhodným příslušenstvím jejich příprava není nic složitého. Na kurzu se účastníci naučí osmichodové menu – například: grilované avokádo s ančovičkovou tapenádou, filety ze pstruha v marinádě teriyaki, garnátový burger s arašídovou chilli omáčkou nebo celou pražmu s citronovo-petrželkovým olejem. Na závěr nesmí chybět sladká tečka v podobě kokosových dortíků s mandarinkami.

Novou posilou týmu Weber-Store Praha je Bára Šimůnková, která v rámci akademie povede kurz ZELENINA SKRZ NASKRZ, který je určený pro všechny milovníky zeleniny. Bára je talentovaná šéfkuchařka, rok strávila v Londýně v italsko-francouzském konceptu Rivea Alaina Ducasse. Předtím delší dobu pobývala v New Yorku, kde vařila v několika prvotřídních restauracích a nyní řídí vlastní podnik poblíž Kinského zahrady. Spolu s ní si účastníci Zeleniny skrz naskrz připraví  roti a halloumi sýr s mangoldovým salátkem, polentu s kukuřicí, opálený little gem s bazalkovým kondimentem a další speciality při jejichž konzumaci si na maso ani nevzpomenete.

Aktuální nabídku kurzů najdete na webu weber-store.cz, popřípadě se stavte osobně ve Weber-Store Praha a okoukněte celý koncept na vlastní oči! David Izák vás přivítá s otevřenou náručí.

www.weber-store.cz

WEBER STORE PRAHA, Průběžná 3210/80b, 100 00 Praha 10, Strašnice

Tel: 607 467 468

Fotogalerie otevření pražského WEBER STORE

Předchozí článek
Další článek

Čtěte dále