Jak správně servírovat jednohubky? Nakrájet je na plátky nebo kostičky? A co styling jídla?
Trh je zaplněn mnoha produkty. Jednoduchost a inovace jsou klíčovými parametry mnoha firem. Existuje několik principů, jak vytvořit dobrý design – funkčnost, estetika, logistika apod.
Peli je navržen pro obohacení vizuálního požitku z jídla. Jedná se o velmi jednoduchý kus masivního dřeva čtvercového tvaru. Během navrhování si Martin Jakobsen kladl za cíl změnit klasické pojetí krájecího prkénka. Proto navrhl minimalistický produkt, který se dá použít nejen jako krájecí prkénko, ale také jako servírovací tác.
Navrhl jednoduché vylepšení. Do prkénka byly z jedné strany navrtány díry pro zapichování párátek. Peli je vyroben z bukového dřeva a povrch je chráněn průhledným lakem certifikovaným pro styk s potravinami. Díky tomu lze tácek jednoduše mýt v myčkách na nádobí. Po stranách se nacházejí drážky, které slouží pro snadnější manipulaci při změně prkénka v tácek.
Minimum použitého materiálu, funkčnost a jednoduché vylepšení jsou hlavními atributy.
design: Martin Jakobsen, 2014
výrobce: Semiramis (Itálie)
foto: Tomáš Mikule
lokace: KONSEPTI