Sami to jistě dobře znáte. Při přípravě jídla zbyde spousta surovin. Co ale dělat s těmi co lehce podléhají zkáze a brzo ztratí svou chuť a někdy i konzistenci? Naše babičky by nám zajisté poradili několik způsobů, jak zachovat půlku cibule tak aby se neztratila její chuť a nezasmrádla nám celou lednici.
Nebo co dát pod odkrojenou papriku aby do druhého dne nevypadala jako kus seschlé brambory. Těch způsobů je jistě mnoho, nicméně pokud máte rádi barevné doplňky do kuchyně, které potěší ne jen oko, ale jsou i praktické, možná se vám zalíbí kolekce víček na ovoce a zeleninu.
S tímto nápadem přišla společnost Food Huggers dvou mladých designérek. Samy se potýkaly dennodenně se zbytečným plýtváním čerstvých potravin, které nebyly schopny hned zkonzumovat. Spojily tedy rady svých prarodičů s moderním designem a navrhly barevné umělohmotné víčka, která se pod tlakem přichytí ke zbylému kusu zeleniny nebo ovoce, aby dál nevysychalo a neztrácelo tak na své čerstvosti.
Přidaná hodnota oproti vakuovaným plastovým pikslám je na každém z vás. Může to být úspora místa v lednici nebo jen barevné zpestření útrob naší lednice.
(Zdroj: www.foodhuggers.com)